Start > Resor > Show och teater

Show och teater

 

SKULD OCH GRÖNA SKOGAR - Brevens Bruk 5/7.
Världens första allsångsdeckare, av och med Monica Forsberg och Peter Flack, som med sig på scen har Hasse Andersson, Marie Kühler, Peter Kjellström och Amanda Flack samt en synnerligen brottsbenägen orkester! En helknasig mordhistoria som utspelar sig i 1950-talets Sverige, varvat med sköna musikinslag där du får chans att klämma i för kung och fosterland i en hejdundrande allsång!
SVEN INGVARS - DALHALLA 29-30 juli.
”Jag ser det, lite avdramatiserat, som att jag flyttar närmare mitten av scenen och att jag kan göra något fint, relevant och bra av det och samtidigt få säga ett slags ”tack för allt pappa”. Jag kan, vill eller ska inte försöka fylla hans skor, möjligen kärleksfullt följa hans steg. Sven-Ingvars musik kommer alltid vara en del av den svenska folksjälen men den ska också leva vidare och ta plats i rummet för levande musik i framtiden” berättar Oscar.
I sommar besöker Sven-Ingvars Rättvik och Dalhalla för att ge en känslosam konsert och en musikalisk resa genom bandets låtskatt. Hits, nya tolkningar och bortglömda skatter, allt stöpt i en vördande form till bandets ledstjärna, Sven-Erik Magnusson.
NYA HYSS - med Hjalmar och gänget 27/10, 30/11 och 9/3-19.
Hösten 2018 är det dags att slå på strålkastarna igen! Hjalmar är en, mist sagt seg gubbe och om hängslena håller och sandalerna inte klämmer så står han på scenen igen med välkammad tofs när nästa spektakel har premiär.
Det är en helt nyskriven revy och om det ligger etty uns av sanning i talesättet att ”ett gott skratt förlänger livet” är vi övertygade om att ni kommer att lämna föreställningen som ystra tonåringar.
PETER JÖBACK - MED HJÄRTAT SOM INSATS 29/9 och 13/10.
Följ med på en spektakulär, färgstark och musikalisk resa genom hans olika livsstadier via världsstäder som dekadenta Berlin, romantiska Paris, magiska New York, syndiga London och inte minst lyxiga Las Vegas. Showen är en hyllning till svunna epoker och nutiden, brustna hjärtan och passionen till scenen och showbiz. En musikalisk resa och fest som spänner från det poetiska till det storslagna med det bästa från Peters fantastiska repertoar.
SÅ SOM I HIMMELEN - Oscarsteatern 7/10 och 20/10.
Den hyllade och prisbelönta succéfilmen Så som i Himmelen blir efterlängtad musikal på Oscarsteatern. Upplev magin när historien om den lilla kören återuppstår i musikalversionen skriven av Kay och Carin Pollak. Fredrik Kempe komponerar nyskriven musik som ihop med Gabriellas sång från filmen, ska ge liv åt historien om värdsdirigenten Daniel Daréus som efter ett sammanbrott plötsligt avbryter sin internationella karriär och återvänder till sin barndomsby för lugn och ro.
I huvudrollerna ser vi musikalvärldens nya stjärnskott Philip Jalmedi, Malena Ernman, Morgan Alling, Anders Ekborg, Sara Jangfeldt, Christopher Wollter, Tuva B Larsen med flera samt en stor orkester och ensemble.
Mamma Mia! The Party - Tyrol 10/11 2018,  1 680 kr.
Först kom musikalen, sen kom filmen, nu börjar partyt. Mamma Mia fortsätter till hösten. Du kliver rakt in i en Mamma Mia-värld med en helt ny story, i en annorlunda upplevelse. Du och dina vänner tar vid där filmen slutar och Mamma Mia! The Party börjar. En läcker medelhavsbuffé står uppdukad. Ingen kväll är den andra lik och ingen vet hur det ska sluta men ett är säkert - räkna med en riktig summer night city.
Malena Ernmans 10års-jubileum på Dalhalla 8-9/7. Dessutom medverkar Helen Sjöholm, Sarah Dawn Finer och Nils Landgren. OBS Fullbokat!
 
SKIFS - Bitar ut mitt liv Sollidenscenen på Skansen 31/8.
Showen blir en tidsresa genom de fem decennier som utgör hans unika karriär. Det kommer att bli många kära återseenden och säkert några överraskningar, buspojken Skifs har inte slagit sig till ro. Avsläpp på "stan" för lite egentid före showen. Jättebra platser.
VÄSTANÅ TEATER - ANNA SVÄRD efter Selma Lagerlöf 18-19/7.
I den tredje delen av Löwensköldscykeln, Anna Svärd, tar Selma Lagerlöf en gruvlig hämnd på patriarkatet och dess enögda maktutövande och det med skrattet och humorn som vapen. Det ligger ett löjets skimmer över prästen Karl-Arturs kompromisslösa sätt att följa det han upplever som sitt öde: att som Guds utvalde utföra det andliga uppdrag han tycker sig ha fått.
MORAEUS i DALHALLA 21-22/7.
”Moraeus i Dalhalla” är en helt ny och unik show helt anpassad för Dalhallas gigantiska scen. Kalle Moraeus återvänder under sommaren 2018 med en härlig föreställning tillsammans med sina fantastiska gäster och musiker.
OPERA PÅ SKÄRET - KÄRLEKSDRYCKEN av Donizetti 27/7.
 
Kärleksdrycken är ett underbart och väldigt roligt stycke musikdramatik med generöst utrymme för stor sångkonst och artisteri. Operans popularitet beror troligen på kombinationen av värme och glädje som verket förmedlar i kombination med Donizettis fantastiska musik.
OPERA PÅ SKÄRET - DON CARLO av Verdi 11/8.
Sedan starten 2004 har Opera på Skäret vuxit ut till Sveriges ledande sommaropera. Verdi är flitigt spelad.  Don Carlo blir det femte verket som sätts upp, efter Rigoletto, Aida, Otello och La Traviata. Don Carlo är ett triangeldrama om olycklig kärlek i det spanska kungahuset vid 1500-talets mitt. Det är ett mångbottnat relationsdrama som i ena andetaget berör den lilla privata sfären och i nästa storpolitiska konflikter på liv och död.
GES - Sundbyholms Slott 17/8.
Det gick för fort och det var för kul! Så säger Glenmark, Eriksson och Strömstedt om sommarens spelningar i Borgholm.  Lusten att spela och sjunga tillsammans igen och åter få möta publiken betyder att vi för se dem på turné sommaren 2018.
 
KUTA OCH KÖR - Gunnebo Slott 1/8-2/8.
Återupplev 1980-talet på Göteborgs största sommarteater! Medverkande är bland annat Ola Forssmed, Lotta Thorell, Allan Svensson, Sofie Lindberg och Ewa Roos. Innan föreställningen dukas en ekologisk buffé upp. Alla platser under tak. Övernattning i Göteborg.
DIGGILOO - Strömsholms Slott 17/8.
Sommarens härligaste show är tillbaka! Det blir en helkväll med tre timmar sprängfyllda av nya hits och gamla klassiker, humor och massa skratt, värme och otroligt mycket kärlek. Allt till en vacker solnedgång när sommaren är som allra, allra bäst. På scenen ser vi några av Sveriges populäraste artister, ackompanjerade av stort band, dansare och kör.
”LOLA” - TOMMY KÖRBERG Skandiascenen på Cirkus 12/10.
Tommy Körberg återvänder till teaterscenen som både skådespelare och artist i ”Lola” - enberättelse om längtan, rädsla, utanförskap och vad det gör med en människa. Pjäsen är en musikalisk monolog efter idé och regi av Sunil Munshi.
 
MORDGÅTA i LERBÄCK den 13/10 och 10/11.
Vi åker till Lerbäck och teatermagasinet för att äta god mat och vara med att lösa en nyskriven deckargåta. Det är en eftermiddagsföreställning
SPELMAN PÅ TAKET - SÄFFLEOPERAN 11/11.
Denna klassiker håller än! Med en ständigt aktuell handling om kärlek, traditioner, mod, avsked, förändring och en stor dos humor! Följ med till den lilla byn Anatevka i tsarens Ryssland, där vi får följa den fattige mjölkhandlaren Tevje som kämpar för att upprätthålla de judiska traditionerna i en väld som är i förändring. Verket innehåller också fantastisk musik med kända örhängen som ”If I Were a Rich Man”, ”Matchmaker” och ”To life”. Rollen som Tevje kommer att göras av ingen mindre än Mikael Samuelsson, känd från våra stora scener runt om i Sverige.
GHOST - Chinateatern 3/11.
Baserad på filmen med samma namn bygger musikalen GHOST på kärleken mellan New York paret Molly och Sam. Den svenska versionen tar den skönsjungande duon Peter och Bruno tillbaka till China Teaterns scen- denna gång förstärkta med en av Danmarks absolut starkaste sångröster - Maria Lucia Heiberg Rosenberg. Allt toppat med en av Sveriges bästa soulröster - Gladys Del Pilar Bergh i den komiska rollen som Oda Mae Brown.
MAGNUS UGGLA - Varning på stan nu mår kung i baren illa igen. Göta Lejon 26/10.
 
Magnus Uggla har levererat hits under 40 år, sålt 23xPlatina och haft sjukt många listettor. Trots detta har hans tidigare shower alltid baserats på ny musik, ”ingen gammal skåpmat” för att citera Uggla själv. Nu blir det ändring på det, nu gör Uggla något han aldrig gjort förut - en hitshow, en kavalkad av sällan skådat mått. Alltså inget nyskrivet skit.