Start > Resor > Show och teater

Show och teater

 

Bo Kaspers Orkester - Allt ljus på oss 10/3-18 menybiljetter på Cirkus, 1 530 kr.
Efter en publik- och kritikerhyllad succéstart på Rondo i Göteborg tar bandet våren 2018 sin show vidare till Cirkus i Stockholm.
”Allt ljus på oss” ger publiken det bästa Bo kaspers Orkesters 25-åriga karriär har att erbjuda i en storslagen och förstärkt inramning.
GENTLEMANNEN - Oscarsteatern 17/3, 1 430 kr inkl. middag.
I detta finurliga lilla mästerverk får vi följa gentlemannen Monty på en hisnande tur av dråpliga dråp där han avverkar sina galna släktingar en efter en (Henrik Dorsin får briljera i hela åtta olika roller.) Kan kärleken driva en till mord? Hur ansar man ett läktträd?  Låt Oscarsteatern besvara detta med en sprakande underhållande musikalkväll. Gentlemannen kommer få dig att älska världens garaterat mest sympatiska massmördare.
MACKEN - TV serien på scen med Galenskaparna och After Shave 14/4-17,  menyplatser på Cirkus 1 450 kr.
Succén blev för stor! Efter 100 föreställningar i Göteborg kommer Macken till Cirkus i Stockholm.
Fars i Lerbäck 21/4 och 28/4 2018 inkl. middag, 850 kr.
MY FAIR LADY - Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm 25/3.
En av de allra mest älskade musikalerna hade sin urpremiär 1956. Den bygger på George Bernard Shaws pjäs Pygmalion om blomsterflickan Eliza och hennes möte med en annan värld. Här i en egen tolkning av danska succéregissören Elisa Kragerup med bl a Johan Rabaeus, Nina Zanjani och Magnus Uggla i rollerna.
Mamma Mia! The Party - Tyrol 14/4 2018,  1 660 kr.
Först kom musikalen, sen kom filmen, nu börjar partyt. Mamma Mia fortsätter till hösten. Du kliver rakt in i en Mamma Mia-värld med en helt ny story, i en annorlunda upplevelse. Du och dina vänner tar vid där filmen slutar och Mamma Mia! The Party börjar. En läcker medelhavsbuffé står uppdukad. Ingen kväll är den andra lik och ingen vet hur det ska sluta men ett är säkert - räkna med en riktig summer night city.
Malena Ernmans 10års-jubileum på Dalhalla 8-9/7. Dessutom medverkar Helen Sjöholm, Sarah Dawn Finer och Nils Landgren.
SKIFS - Bitar ut mitt liv Sollidenscenen på Skansen 31/8.
Showen blir en tidsresa genom de fem decennier som utgör hans unika karriär. Det kommer att bli många kära återseenden och säkert några överraskningar, buspojken Skifs har inte slagit sig till ro.
VÄSTANÅ TEATER - ANNA SVÄRD efter Selma Lagerlöf 18-19/7.
I den tredje delen av Löwensköldscykeln, Anna Svärd, tar Selma Lagerlöf en gruvlig hämnd på patriarkatet och dess enögda maktutövande och det med skrattet och humorn som vapen. Det ligger ett löjets skimmer över prästen Karl-Arturs kompromisslösa sätt att följa det han upplever som sitt öde: att som Guds utvalde utföra det andliga uppdrag han tycker sig ha fått.
MORAEUS i DALHALLA 21-22/7.
”Moraeus i Dalhalla” är en helt ny och unik show helt anpassad för Dalhallas gigantiska scen. Kalle Moraeus återvänder under sommaren 2018 med en härlig föreställning tillsammans med sina fantastiska gäster och musiker.
OPERA PÅ SKÄRET - KÄRLEKSDRYCKEN av Donizetti 27/7.
 
Kärleksdrycken är ett underbart och väldigt roligt stycke musikdramatik med generöst utrymme för stor sångkonst och artisteri. Operans popularitet beror troligen på kombinationen av värme och glädje som verket förmedlar i kombination med Donizettis fantastiska musik.
OPERA PÅ SKÄRET - DON CARLO av Verdi 11/8.
Sedan starten 2004 har Opera på Skäret vuxit ut till Sveriges ledande sommaropera. Verdi är flitigt spelad.  Don Carlo blir det femte verket som sätts upp, efter Rigoletto, Aida, Otello och La Traviata. Don Carlo är ett triangeldrama om olycklig kärlek i det spanska kungahuset vid 1500-talets mitt. Det är ett mångbottnat relationsdrama som i ena andetaget berör den lilla privata sfären och i nästa storpolitiska konflikter på liv och död.
GES - Sundbyholms Slott 17/8.
Det gick för fort och det var för kul! Så säger Glenmark, Eriksson och Strömstedt om sommarens spelningar i Borgholm.  Lusten att spela och sjunga tillsammans igen och åter få möta publiken betyder att vi för se dem på turné sommaren 2018.
 
KUTA OCH KÖR - Gunnebo Slott 1/8-2/8.
Återupplev 1980-talet på Göteborgs största sommarteater! Medverkande är bland annat Ola Forssmed, Lotta Thorell, Allan Svensson, Sofie Lindberg och Ewa Roos. Innan föreställningen dukas en ekologisk buffé upp. Alla platser under tak. Övernattning i Göteborg.
DIGGILOO - Strömsholms Slott 17/8.
Sommarens härligaste show är tillbaka! Det blir en helkväll med tre timmar sprängfyllda av nya hits och gamla klassiker, humor och massa skratt, värme och otroligt mycket kärlek. Allt till en vacker solnedgång när sommaren är som allra, allra bäst. På scenen ser vi några av Sveriges populäraste artister, ackompanjerade av stort band, dansare och kör.